top of page
dirigentenfoto-Marijke-2015-klein-formaat-768x768_edited.jpg

Dirigent:
Marijke van de Ouderaa

‘Het belangrijkste van de muziek staat niet in de noten’, is een uitspraak van componist Gustav Mahler en tevens het motto van dirigent Marijke van der Ouderaa (1969). Muziek verbindt, verwarmt, ontroert, geeft troost en bovenal plezier.

Over Marijke

Na haar conservatoriumstudie Docent muziek in Utrecht en vervolgstudie koordirectie en piano heeft Marijke zich steeds meer toegelegd op het leiden en begeleiden van diverse koren (klassiek, wereldmuziek en popmuziek). Momenteel is zij dirigent van koor Grenzeloos (twee koorgroepen), Popkoor Bunnik, koor The Cherry Singers en vrouwenkoor Cantate Zus & Zo. Daarnaast is zij pianist van koor Cantilene uit Houten, maakt deel uit van muziektheatergroep LaDamai en verzorgt zangworkshops met koren of bij feestelijke gelegenheden ‘thuis of op het werk’.

In haar manier van werken gaan humor en professionaliteit hand in hand. Met respect voor de mogelijkheden en onmogelijkheden creëert zij een prettige werksfeer waarin grenzen worden verlegd.

Marijke over het koor Cantate Zus & Zo: ‘Dit koor bestaat uit zeer bevlogen en expressieve vrouwen die regelmatig de sterren van de hemel zingen, maar ook plezier hebben als het een keertje mis (of anders) gaat. Er is veel loyaliteit en betrokkenheid naar elkaar toe en veel muzikale welwillendheid (o.a. bereidheid om te experimenteren). Ik werk sinds september 2018 met veel plezier met hen samen en ben benieuwd naar onze muzikale en theatrale ontwikkeling de komende jaren.’

bottom of page