top of page

Repertoire

Het repertoire van Cantate Zus & Zo is kleurrijk en veelzijdig. Nummers waar het plezier van afspat, maar ook verstilde en weemoedige liederen. Kenmerkend voor ons koor is de diversiteit van muziekstijlen: wereldmuziek, klassiek, jazz, modern, gospel… noem maar op! Muziek zingen die je raakt en nieuwsgierig maakt, zorgt ervoor dat een repetitie niet snel verveelt. En het is fijn om deze rijkdom met een publiek te delen.

Voorbeelden van ons repertoire

Een greep uit het repertoire waar we momenteel aan werken:

Gabriellas Sång

(uit: ‘As it is in Heaven’, geschreven door Py Bäckman en Helen Sjöholm)
“Vanaf nu is het leven van mij!” is de kern van het lied. Je ontworstelen aan het lot, wetend dat het leven maar zo kort is… Verder leven, nu met trouw aan jezelf. Een unieke vertolking van een universeel thema. Ons koor zingt het in de oorspronkelijke versie met begeleiding op de piano.

The Rhythm of Life

(uit: de musical ‘Sweet Charity’ van Cy Coleman)
Veel koren hebben dit meeslepende nummer in hun repertoire en ons koor dus ook! Als je niet helemaal in de stemming bent, laat je dan influisteren wat blij en gelukkig maakt: a tingle in your fingers and a tingle in your feet! Want “the rhythm of life is a powerful beat”.

Blackbird

(John Lennon en Paul Mac Cartney)
Een bekend nummer van de Beatles. Het advies aan Blackbird is: neem je gebroken vleugels en leer vliegen, open je ogen en leer zien, vlieg het licht in de zwarte nacht tegemoet Oftewel: pak je vrijheid.

She’s always a woman

(Billy Joel)
Dit lied bezingt hoe de liefde voor een grillige vrouw overwint. Ze kan je doden met haar glimlach, ze kan je verwonden met haar blik, ze kan je vertrouwen schaden met haar gelieg. Ze is geregeld aardig en dan opeens is ze gemeen. Ze brengt het beste en het slechtste in jou naar boven. Maar in mijn ogen is ze een echte vrouw.

Szeroka Woda

(Henryck Mikolaj Górecki)
Dit lied van een moderne Poolse componist is een gedicht over de brede wateren van de rivier de Weichsel: nu zal ik je mijn gedachten vertellen. Als gisteren, zo ook vandaag, moet ik voor altijd bij je zijn.

bottom of page